|
REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc
Mod de preparare:
Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.
Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.
Ingrediente:
- 600 g carne de porc,
- 5-6 cartofi,
- 2 dovlecei,
- 3 morcovi,
- 2 roşii,
- 4 cepe,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare bulion de carne,
- ½ lămîie,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- tarhon,
- mentă verde,
- 2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1651
- Populația:
- 2834 locuitori
Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.
Comments
(0)