|
REȚETA ZILEI: Ciorbă de carp
Mod de preparare:
Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară. Se pune iar la foc, când începe a fierbe se adaugă restul legumelor tăiate, orezul şi se fierbe până ce este pe jumătate gata. Se pun bucăţile de peşte, se toarnă borş şi se fierbe fără să clocotească tare. Se adaugă leuştean, sare, piper, foi de dafin şi usturoi pisat, se mai lasă 2-3 minute.
Ingrediente:
- peşte 600-800 g,
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de orez,
- ½ rădăcina ţelină,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 3 cepe,
- 1 ardei dulce,
- 4 roşii,
- 2 pahare de borş acru,
- 1-2 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- leuştean,
- 1 lingură de verdeaţă tocată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1711
- Populația:
- 2712 locuitori
Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.
Comments
(0)