Go to section: Cuisine
12 april 2023, 13:05 Cuisine views 2841
REȚETA ZILEI: Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin
12 april 2023, 13:05 Cuisine views 2841

REȚETA ZILEI: Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi (1 la o porţie) cu grosimea 2-3 cm şi se bate. Se presară cu sare şi piper se prăjeşte, se lasă la cald. În tigaia în care s-a prăjit carnea se prăjeşte ceapa tăiată semiinele şi roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Sarea, piperul, usturoiul pisat şi vinul se adaugă la urmă şi se înăbuşă puţin. În ceaun se pune carnea, deasupra se toarnă sosul de legume şi vinul, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 10-15 minute. Cînd este gata, carnea se pune în farfurii. Caşcavalul se amesteca imediat cu sos, ca să se topească. Sosul se toarnă peste carne.

Ingrediente:

  • 600 g file de viţel,
  • 2-3 cepe,
  • 4 roşii,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2/3 pahar caşcaval dat prin răzătoare,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Keywords:

reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.