|
REȚETA ZILEI: Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi (1 la o porţie) cu grosimea 2-3 cm şi se bate. Se presară cu sare şi piper se prăjeşte, se lasă la cald. În tigaia în care s-a prăjit carnea se prăjeşte ceapa tăiată semiinele şi roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Sarea, piperul, usturoiul pisat şi vinul se adaugă la urmă şi se înăbuşă puţin. În ceaun se pune carnea, deasupra se toarnă sosul de legume şi vinul, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 10-15 minute. Cînd este gata, carnea se pune în farfurii. Caşcavalul se amesteca imediat cu sos, ca să se topească. Sosul se toarnă peste carne.
Ingrediente:
- 600 g file de viţel,
- 2-3 cepe,
- 4 roşii,
- ½ pahar vin alb sec,
- 4 linguri ulei,
- 2/3 pahar caşcaval dat prin răzătoare,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru garnitură:
- 300 g tăieţei cu mac,
- 100 g unt.
- Хаос в аэропорту Кишинева: Пограничная полиция отреагировала на недовольство людей
- Люди, родившиеся в Молдове и имеющие гражданство других государств, могут запросить признание молдав…
- Новый грандиозный концерт Константина Московича и Crazy Orchestra ©
- PROмарафон: вместе бежим, вместе спасаем жизни ©
- Молдова отмечает 10-летие либерализации визового режима
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1554
- Populația:
- 1464 locuitori
Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.
Comments
(0)