|
REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”
Mod de preparare:
Cartofii gata, curăţaţi se fierb, se taie rondele cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Fileul de şalău se spală se usucă, se taie bucăţi nu prea mari, se sară, se piperează, se trece prin făină, se prăjeşte în tigaia cu ulei încins pînă la culoarea aurie. Într-o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal se pune un strat de cartofi, apoi un strat de peşte prăjit, se toarnă sosul deasupra, se presară cu brînza dată prin răzătoare şi se dă la cuptor la temperatura de 170-180 de grade timp de 5-7 minute.
Prepararea sosului: se prăjeşte făina în unt mestecînd continuu pînă ce culoarea făinii devine crem, turnaţi smîntîna, amestecaţi bine ca să nu se formeze cocoloaşe. A se adăuga sarea şi a se aduce la fierbere.
Ingrediente:
• 600 g de fileu de şalău,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1/3 pahar de ulei vegetal,
• 6-8 cartofi,
• 1 pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (sau caşcaval),
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru sos:
• 4 linguri de unt,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1 pahar de smîntînă,
• sare.
- Москович: Любителей хорошей музыки ждёт исключительный концерт в Кишиневе 14 сентября ©
- DAAC Hermes: Эксклюзивные премьеры на Arena Auto Fest 2024 ©
- У Молдовы скоро появится посольство в Казахстане
- Казус Дурова, или Почему единственное гражданство существенно снижает риски преследования за рубежом
- Все больше людей хотят приобрести молдавское гражданство
- 14 сентября в Кишиневе состоится исключительный концерт Тамары Гвердцители!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 1051 locuitori
Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.
Comments
(0)