Spre compartiment: Bucătăria
24 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 13741
REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”
24 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 13741

REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”

Mod de preparare:

Cartofii gata, curăţaţi se fierb, se taie rondele cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Fileul de şalău se spală se usucă, se taie bucăţi nu prea mari, se sară, se piperează, se trece prin făină, se prăjeşte în tigaia cu ulei încins pînă la culoarea aurie. Într-o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal se pune un strat de cartofi, apoi un strat de peşte prăjit, se toarnă sosul deasupra, se presară cu brînza dată prin răzătoare şi se dă la cuptor la temperatura de 170-180 de grade timp de 5-7 minute.

Prepararea sosului: se prăjeşte făina în unt mestecînd continuu pînă ce culoarea făinii devine crem, turnaţi smîntîna, amestecaţi bine ca să nu se formeze cocoloaşe. A se adăuga sarea şi a se aduce la fierbere.

Ingrediente:

•    600 g de fileu de şalău,
•    2  linguri de făină de grîu,
•    1/3 pahar de ulei vegetal,
•    6-8 cartofi,
•    1 pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (sau caşcaval),
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru sos:
•    4 linguri de unt,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    1 pahar de smîntînă,
•    sare.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.