|
REŢETA ZILEI: Ciorbă de urzici
Mod de preparare:
Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi. Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt. Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.
Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g frunze de urzici tinere,
- 3 linguri orez,
- 4 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 linguri unt,
- 2 ouă (gălbenuşuri),
- 2 linguri de smântână,
- 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1661
- Populația:
- 1528 locuitori
Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.
Comments
(0)