Go to section: Cuisine
04 february 2024, 13:05 Cuisine views 13633
REŢETA ZILEI: Bulion cu porumb şi omletă
04 february 2024, 13:05 Cuisine views 13633

REŢETA ZILEI: Bulion cu porumb şi omletă

Mod de preparare:

Se prepară bulionul de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, bulionul se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, bulionul se strecoară. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt. Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi.
La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.

Ingrediente:

•    8 pahare apă,
•    1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat,
•    2 ouă,
•    2-3 linguri de  unt,
•    ½ pui,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină pătrunjel,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată.
•    1 ceapă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,

Keywords:

reteta , alimentatie , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.