Go to section: Cuisine
15 january 2024, 13:05 Cuisine views 15137
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă
15 january 2024, 13:05 Cuisine views 15137

REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă

Mod de preparare:

Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ raţă,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • ¼ praz,
  • ¼ căpăţână de varză,
  • 3 cartofi,
  • 1 ou (gălbenuș),
  • ½ pahar lapte,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.