|
REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac
Mod de preparare:
Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.
A se servi cu pere în vin.
Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită (costiţă),
- 100 g cognac,
- 2 linguri de unt,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru garnitură:
- 4 pere,
- 2 pahare de vin alb sec,
- 5-6 cuişoare,
- piper negru,
- cuişoare englezeşti boabe,
- 2 linguri zahăr.
- Москович: Любителей хорошей музыки ждёт исключительный концерт в Кишиневе 14 сентября ©
- DAAC Hermes: Эксклюзивные премьеры на Arena Auto Fest 2024 ©
- У Молдовы скоро появится посольство в Казахстане
- Казус Дурова, или Почему единственное гражданство существенно снижает риски преследования за рубежом
- Все больше людей хотят приобрести молдавское гражданство
- 14 сентября в Кишиневе состоится исключительный концерт Тамары Гвердцители!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1918
- Populația:
- 205 locuitori
Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.
Comments
(2)