Mergi spre compartimentul: Bucătăria
06 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 16102
REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac
06 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 16102

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.

A se servi cu pere în vin.

Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită (costiţă),
  • 100 g cognac,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

  • 4 pere,
  • 2 pahare de vin alb sec,
  • 5-6 cuişoare,
  • piper negru,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • 2 linguri zahăr.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.