REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
Mod de preparare:
Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.
Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.
Ingrediente:
- 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
- 1 praz,
- ¼ pahar ulei,
- ½ pahar vin,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper negru boabe,
- 2-3 linguri verdeaţă tocată.
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Трагедия в "Крокус Сити Холле": МИД не подтверждает ранение гражданки Молдовы
- Молдова отменяет безвиз с Эквадором
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1617
- Populația:
- 904 locuitori
Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.
Comments
(1)