Spre compartiment: Bucătăria
01 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 40440
REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
01 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 40440

REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin

Mod de preparare:

Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.

Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
  • 1 praz,
  • ¼ pahar ulei,
  • ½ pahar vin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.