REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
Mod de preparare:
Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.
Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.
Ingrediente:
- 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
- 1 praz,
- ¼ pahar ulei,
- ½ pahar vin,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper negru boabe,
- 2-3 linguri verdeaţă tocată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1660
- Populația:
- 2868 locuitori
Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.
Comentarii
(1)