|
REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă
Mod de preparare:
Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.
Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 2 linguri frişcă,
- 1 lingură unt,
- 4 linguri ulei,
- ½ ceapă,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- 2 ouă,
- ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură făină de grîu.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1778
- Populația:
- 326 locuitori
Sobari este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 326 de oameni. Satul Sobari a fost menționat documentar în anul 1778.
Comments
(0)