|
REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă
Mod de preparare:
Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.
Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 2 linguri frişcă,
- 1 lingură unt,
- 4 linguri ulei,
- ½ ceapă,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- 2 ouă,
- ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură făină de grîu.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1682
- Populația:
- 2589 locuitori
Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.
Comentarii
(0)