Go to section: Cuisine
10 october 2024, 13:05 Cuisine views 21670
REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulcele
10 october 2024, 13:05 Cuisine views 21670

REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulcele

Mod de preparare:

Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor pînă este gata.

Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g peşte,
  • 8-10 cartofi,
  • 1 praz,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • 1-2 ardei graşi,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • 2-3 linguri vin de masă alb sec,
  • ½ lingură pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

bucataria , reteta , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
672 locuitori

Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.