|
REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulcele
Mod de preparare:
Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor pînă este gata.
Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 700 g peşte,
- 8-10 cartofi,
- 1 praz,
- 4-5 linguri de ulei,
- 1-2 ardei graşi,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 2-3 linguri vin de masă alb sec,
- ½ lingură pastă de roşii,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1918
- Populația:
- 672 locuitori
Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.
Comments
(0)