Go to section: Cuisine
08 august 2023, 13:05 Cuisine views 9117
REŢETA ZILEI: „Kabaklî” (mîncare găgăuzească)
08 august 2023, 13:05 Cuisine views 9117

REŢETA ZILEI: „Kabaklî” (mîncare găgăuzească)

Mod de preparare:

Preparăm aluatul nedospit din: făină, sare, 2 linguri de ulei vegetal şi apă. Aluatul trebuie să fie elastic, nu foarte tare, îl acoperim cu o pînză şi formăm bile nu prea mari, lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 minute la temperatura camerei, întindem turtele cît de subţire e posibil, apoi mai întindem pe pînză, fără să rupem foile. Capetele mai groase se taie, se stropeşte foaia cu ulei vegetal, se pune umplutura, cu ajutorul pînzei rulaţi foile (vezi reţeta de Preparare a aluatului nedospit), ungem rulada obţinută cu ulei şi o coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20-25 minute.

Pentru umplutură: bostanul curăţat îl amestecăm cu zahăr şi o lingură de ulei vegetal.

Dam la cuptor la temperatura de 180 de grade şi coacem timp de 20 de minute.

Ingrediente:

•    2 pahare de făină, 
•    4 linguri de ulei vegetal, 
•    2/3 pahare de apă, 
•    1/3 pahar de zahăr, 
•    sare, 
•    2 linguri de oţet.

Garnitura:

•    3 pahare de bostan dat prin răzătoare, 
•    2-3 linguri de zahăr.

Keywords:

alimentatie , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.