Go to section: Cuisine
10 september 2023, 13:05 Cuisine views 14816
REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez
10 september 2023, 13:05 Cuisine views 14816

REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez

Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

•    5-6 fire de praz,
•    3 linguri brînză dată prin răzătoare,
•    1 pahar smîntînă.

Pentru umplutură:
•    3-4 linguri orez,
•    4-5 ciuperci shampignons,
•    1 ou,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.