Go to section: Cuisine
24 august 2015, 14:51 Traditional drinks views 10468
Vinul Moldovei va fi inclus în cartea vinurilor de top din regiune
24 august 2015, 14:51 Traditional drinks views 10468

Vinul Moldovei va fi inclus în cartea vinurilor de top din regiune

Vinul Moldovei va participa, în premieră, între 26-27 august 215, la cea mai amplă evaluare a vinurilor de top din România și Republica Moldova. Vinurile alese de experții internaționali în cadrul concursului vor fi incluse în prima ediție a „Cărții Vinurilor din România și Republica Moldova".

Evenimentul se va desfășura în satul Cund din județul Mureș, unde juriul va degusta și va evalua aproximativ 250 de vinuri selecționate. Republica Moldova va fi reprezentată de 46 de vinuri, produse de 16 companii locale. Cele mai bune vinuri conform rezultatelor evaluării vor fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania", primul proiect care reunește vinurile din zonele vini-viticole ale celor două țări.

Proiectul a fost inițiat de Marinela Vasilica Ardelean, unul dintre cei mai cunoscuți și premiați specialiști în domeniul vinurilor, un veritabil ambasador al vinurilor românești peste hotare, profesor la Italian Chef Academy.

Marinela Vasilica Ardelean, expert internațional în vinuri, președintele juriului: „În perioada aprilie - august am vizitat personal în jur de o sută de crame din România și Republica Moldova și am degustat aproape trei mii de vinuri. De la fiecare producător am ales între zero și cinci etichete pentru vinurile tinere și maxim patru etichete ale celor de peste zece ani. Avem vinuri excepționale și tocmai de aceea este important să le cunoaștem și să le promovăm, ceea ce va putea aduce beneficii imense industriei vinurilor din țările noastre. Ca româncă, sînt fericită că specialiști de cel mai înalt nivel vor putea întîlni pentru prima oară soiuri autohtone precum: Crîmpoșie, Șarbă, Busuioacă, Rara Neagră, Tămîioasă Romînească și multe altele."

Juriul „The Wine Book of Romania" este format din 8 experți de talie mondială, 3 dintre care dețin înaltul titlu de Master of Wine.

Proiectul „The Wine Book of Romania" este organizat la inițiativa Asociației "Romania,The Land of Wines", de către „Quartz Media Production", cu susținerea partenerilor „Argo Media", „Valea Verde Resort" și „Hotel Privo" Tg. Mureș.

Source: www.noi.md

Keywords:

vin , Moldova , Romania , concurs , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.