|
REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.
Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.
Ingrediente:
- 1 kg peşte,
- 5-6 cepe,
- 4-5 ciuperci,
- 4-5 linguri ulei,
- 3-4 roşii,
- ¾ pahar vin alb sec,
- 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper boabe,
- foi de dafin.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 707 locuitori
Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.
Comments
(0)