Spre compartiment: Bucătăria
26 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15372
REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin
26 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15372

REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.

Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.

Ingrediente:

  • 1 kg peşte,
  • 5-6 cepe,
  • 4-5 ciuperci,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 3-4 roşii,
  • ¾ pahar vin alb sec,
  • 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.