Go to section: Cuisine
17 may 2024, 13:05 Cuisine views 13325
REŢETA ZILEI: Budincă cu vinete şi carne de găină
17 may 2024, 13:05 Cuisine views 13325

REŢETA ZILEI: Budincă cu vinete şi carne de găină

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele felii cu grosimea de circa 5-7 mm, săraţi-le, puneţi-le sub presă pentru 25 minute, pentru ca să se scurgă sucul amar. Treceţi vinetele prin făină şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei vegetal. Într-o tigaie adîncă, unsă cu unt şi presărată cu pesmeți măcinaţi, puneţi feliile de vînătă destul de dens, iar deasupra tocătura din carne de găină şi din nou un strat de vinete. Ouăle se bat cu frişcă, se sară. Amestecul se toarnă pe vinete, se presară cu brînza dată prin răzătoare (caşcaval) şi se dă la cuptor se lasă pînă se formează o coajă aurie. Budinca gata se taie bucăţi, se pune în farfurii. Acest fel de mîncare se poate servi cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Turnaţi puţină apă deasupra găinii şi puneţi-o la foc. Сînd spuma încetează să se formeze, adăugaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, sare, piper. Separaţi carnea de oase, tăiaţi-o tăiţei mărunţi şi prăjiţi-i. Prăjiţi ceapa, uniţi-o cu carne. Adăugaţi brînza dată prin răzătoare, verdeaţa, sare, piper, amestecaţi bine.

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    2 ouă,
•    1lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    ½pahar de frişcă,
•    ½ lingură de unt,
•    4 linguri de smîntînă,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    1 lingură de pesmeţi măcinaţi,
•    2linguri de ulei vegetal,
•    sare.

Pentru tocătură:
•    ½ de găină,
•    4 cepe,
•    ½ de morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată.

Keywords:

reteta , alimentatie , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.