Go to section: Cuisine
23 august 2024, 13:05 Cuisine views 13565
REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
23 august 2024, 13:05 Cuisine views 13565

REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină

Mod de preparare:

Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.

Ingrediente:

•    1 kg fileu de viţel,
•    2 vinete,
•    3 fire ţelină,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar ulei,
•    ½ l bulion,
•    2 căţei de usturoi,
•    2 linguri coniac,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.

 

Keywords:

alimentatie , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
998 locuitori

Bleşteni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bleşteni şi Volodeni. Satul Bleşteni se află la o distanță de 12 km sud-vest de Edineţ, la 17 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 214 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 998 de oameni. Este menţionat pentru prima dată în documentul datat cu 19 mai 1575, cu numele Blişceanăuţi, ţinutul Hotin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.