|
REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
Mod de preparare:
Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.
Ingrediente:
• 1 kg fileu de viţel,
• 2 vinete,
• 3 fire ţelină,
• 1-2 cepe,
• ½ pahar ulei,
• ½ l bulion,
• 2 căţei de usturoi,
• 2 linguri coniac,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1662
- Populația:
- 601 locuitori
Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.
Comentarii
(0)