Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 august 2023, 13:05 Bucătăria views 12471
REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
23 august 2023, 13:05 Bucătăria views 12471

REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină

Mod de preparare:

Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.

Ingrediente:

•    1 kg fileu de viţel,
•    2 vinete,
•    3 fire ţelină,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar ulei,
•    ½ l bulion,
•    2 căţei de usturoi,
•    2 linguri coniac,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.

 

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.