|
REŢETA ZILEI: Iahnie de vinete
Mod de preparare:
Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.
Ingrediente: • 4-5 vinete,
• 5-6 roşii,
• 2-3 cepe,
• 3-4 căţei de usturoi,
• 1 lingură de făină,
• 2 ouă,
• ½ pahar smântână,
• 2 linguri de verdeaţă tăiată,
• 1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
• 1 lingură de pesmeţi,
• ½ lingură de unt,
• 1/3 pahar ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1495
- Populația:
- 1766 locuitori
Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.
Comments
(0)