Go to section: Culture
24 november 2016, 10:03 Culture views 5457
Mihail Grecu, comemorat la liceul ce îi poartă numele (Video)
24 november 2016, 10:03 Culture views 5457

Mihail Grecu, comemorat la liceul ce îi poartă numele (Video)

Liceul Teoretic „Mihail Grecu" a organizat un șir de activități dedicate marelui pictor al cărui nume îl poartă, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea artistului plastic.

Cu această ocazie, au fost editate și două cărți scrise de elevii Liceului, la baza cărora stă creația lui Mihail Grecu.

Potrivit directoarei Liceului, Svetlana Glotova, pentru această dată importantă instituția s-a pregătit foarte mult. Pentru început au fost editate două cărți cu povești scrise și ilustrate de elevii Liceului, bazate pe cîteva picturi de seamă ale artistului.

La fel, zilele trecute a fost organizat un program artistic, cu cîntece și dansuri, unde a fost recitată pentru prima dată și o poezie dedicată lui Mihai Grecu, semnată tot de elevii Liceului. Discipolii instituției au reprodus tablourile pictorului, au scris gazete de perete și cu mîndrie au relatat biografia lui Mihail Grecu.

Atît elevii, cît și profesorii sînt mîndri că liceul lor poartă numele pictorului Mihail Grecu și susțin că se străduie cu mîndrie sa-l reprezinte pe maestru oriunde s-ar afla. Despre asta vorbesc și reușitele la concursurile naționale și internaționale de pictură înregistrate de cei ce învață la acest liceu.

Source: www.noi.md

Keywords:

pictor , liceu , memorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.