Go to section: Culture
23 june 2016, 17:00 Culture views 5831
Suită de manifestări în memoria lui Iacob Burghiu
23 june 2016, 17:00 Culture views 5831

Suită de manifestări în memoria lui Iacob Burghiu

Către aniversarea de 75 ani de la nașterea cineastului și scriitorului Iacob Burghiu în republică sînt preconizate o serie de manifestări culturale.

Luni, 4 iulie, la ora 13.00 va avea loc dezvelirea basoreliefului de pe faţada blocului unde a locuit Iacob Burghiu (în or. Chișinău, str. Cuza-Vodă 30/1), iar la ora 15.00 la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu va fi inaugurată expoziția „Iacob Burghiu – 75 ani de la naștere" (or. Chișinău, str. str. 31 August 1989, 98, etajul 2. Intrare liberă).

Manifestările de comemorare ale maestrului vor continua apoi pe 17 iulie în satul natal Zăicani, raionul Rîșcani. Vom putea asista la inaugurarea plăcii comemorative în memoria lui Iacob Burghiu pe fațada Casei de Cultură din satul Zăicani, la concertul Ansamblului Folcloric „Moştenitorii"; la proiecția filmului documentar «Iacob Burghiu: Venim și mîine pe aici?»,precum și la prezentarea volumului de proză «Soră Lume» și a culegerii de poezii «Rup spice duminica», semnate de Iacob Burghiu.

În luna septembrie (pe data de 14 septembrie) Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană va găzdui serata diasporei «Iacob Burghiu – Ambasadorul unor întîmplări». Programul va include: proiecția filmului documentar «Iacob Burghiu: Venim și mîine pe aici?», precum și prezentarea volumului de proză «Soră Lume» și a culegerii de poezii «Rup spice duminica», semnate de Iacob Burghiu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1571 locuitori

Covurlui este un sat şi comună din raionul Leova. Covurlui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 de oameni. Satul Covurlui a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.