Go to section: Culture
06 march 2014, 15:26 Culture views 9603
Două muzee din Moldova, legate de numele lui Puşkin, au fost renovate
Photo: informator.md
06 march 2014, 15:26 Culture views 9603

Două muzee din Moldova, legate de numele lui Puşkin, au fost renovate

Două muzee din Moldova, legate de numele marelui poet rus Alexandr Puşkin, au fost reparate, a informat la o întîlnire cu jurnaliştii Valentin Rîbiţki, şeful reprezentanţei din Chişinău a Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că pe 6 iunie, ziua de naştere a poetului, chişinăuienii şi oaspeţii capitalei, admiratori ai talentului poetului, vor putea vizita sălile restaurate ale Casei-muzeu "A. S. Puşkin" din strada Colina Puşkin.

"Un volum de lucrări mult mai mare se efectuează în localitatea Dolna din raionul Străşeni, unde poetul a petrecut două luni în ospeţie la proprietarii conacului, boierii moldoveni Ralli, în anii exilului său în Basarabia. Muzeul a fost deschis pentru vizite încă în anul 1949 şi de atunci nu a fost renovat. Lucrările de reconstrucţie au loc intensiv şi sperăm să le finalizăm pînă la începutul toamnei. Fondurile pentru aceste scopuri au fost oferite de compania "Moldovagaz", a relatat Rîbiţki.

El a mai anunțat că în cadrul festivităţilor prilejuite de ziua de naştere a poetului şi de Ziua Rusiei, la Chişinău va avea loc o serie de evenimente, inclusiv festivalul internaţional de literatură rusă "Colina Puşkin" și expoziţia de fotografii "Rusia contemporană".

Source: infotag.md

Keywords:

muzeu , Moldova , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.