Go to section: History
03 september 2016, 16:52 History views 14960
03 september 2016, 16:52 History views 14960

Piramidele nu au fost construite de sclavi

Un arheolog din Egipt susţine că noile morminte descoperite în Gizeh demonstrează faptul că Marile Piramide au fost construite de muncitori liberi şi nu de sclavi, aşa cum se credea pînă acum, notează The Telegraph.

Arheologul Zahi Hawass a declarat că noua descoperire infirmă percepţia generală potrivit căreia piramidele ar reprezenta fructul muncii asidue a sclavilor. „Aceste morminte au fost construite în apropierea piramidei regelui, indicînd faptul că aceşti oameni nu erau sclavi. În cazul în care ar fi fost sclavi, nu le-ar fi fost permis să aibă mormintele în apropierea celui al regelui lor”, a precizat Hawass.

Specialistul egiptean a mai spus că mormintele muncitorilor, primele dintre acestea fiind găsite în anii '90, se numără printre cele mai importante descoperiri din secolele al XX-lea şi al XXI-lea. Ele aparţin muncitorilor care au contribuit la realizarea piramidelor faraonilor Khufu (Cheops) şi Khafre.

Zahi Hawass a mai descoperit o serie de inscripţii pe pereţii mormintelor muncitorilor, prin care se intitulau „prieteni ai lui Khufu”, aceasta fiind o altă dovadă că nu erau sclavi. Mormintele, situate în cadrul platoului Gizeh din vestul capitalei egiptene, Cairo, au fost construite în urmă cu 4.510 ani şi sînt poziţionate la intrarea unei necropole cu lungimea de aproximativ 800 de metri.

În plus, arheologul a aflat că, în fiecare zi, fermierii din Deltă (Egiptul de Jos) şi cei din Valea Nilului (Egiptul de Sus) trimiteau 21 de bivoli şi 23 de oi pentru a-i hrăni pe muncitorii care luau parte la construirea piramidelor şi despre care se crede că erau în număr de aproape 10.000.

Primul dintre mormintele muncitorilor a fost găsit accidental în anul 1990, cînd un cal s-a împiedicat de o cărămidă.

Keywords:

piramida , Egipt , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.