Go to section: History
01 august 2014, 13:18 History views 13700
01 august 2014, 13:18 History views 13700

Descoperirea în Egipt a mormîntului unui faraon care a domnit în urmă cu 3.800 de ani


Foto: topnews.ru

O echipă de arheologi americani a identificat un mormînt vechi de 3.800 de ani ca fiind cel al lui Sobekhotep I, un faraon din cea de-a 13-a dinastie a Egiptului antic, a indicat luni Ministerul egiptean al Antichităţilor, citat de AFP.

Această descoperire, făcută în guvernoratul Sohag /sud/, este importantă, deoarece specialiştii n-au avut pînă acum decît foarte puţine informaţii despre acest faraon, ''care a domnit în Egipt timp de patru ani şi jumătate, fiind cea mai lungă domnie din acea epocă'', potrivit unui responsabil al ministerului, Ayman El-Damarani.

Echipa americană, de la Universitatea Pennsylvania, a scos la iveală în urmă cu un an impozantul sarcofag al suveranului, care cîntăreşte peste 60 de tone. Dar ea n-a putut să-l identifice pe faraon decît după descoperirea, în urmă c-o săptămînă, a unei inscripţii ce purta numele său şi care-l înfăţişa pe un tron.

Au fost descoperite, de asemenea, urne funerare, precum şi obiecte din aur care-i aparţineau faraonului.

Source: agerpres.ro

Keywords:

Egipt , istoria , arheologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.