23 may 2024, 09:30 Moldovan reality views 990
Renato Usatîi: „Țara are nevoie de un Pact pentru Moldova”
23 may 2024, 09:30 Moldovan reality views 990

Renato Usatîi: „Țara are nevoie de un Pact pentru Moldova”

Țara are nevoie de un Pact pentru Moldova și de crearea în viitor a unui guvern de profesioniști calificați și competenți, care să reprezinte toate partidele.

Această opinie a fost exprimată de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, relatează Noi.md

„De ce nimeni nu inițiază pactul cu Republica Moldova? Cînd era la modă Uniunea Euro-Asiatică, se vota pactul cu această Uniune, acum e pactul cu Europa. Dar trebuie pact pentru Moldova! Eu i-am propus doamnei președinte în luna februarie a anului trecut și am propus să ne adunăm toate partidele din țară, excludem pe cei condamnați pentru corupție... Ne așezăm, cum ne-am așezat a doua zi după războiul din Ucraina. Formăm un guvern după capacități. Vedem ce are Chicu, socialiștii... Ce e cu Belarus, Kazahstan, toată fosta Uniune Sovietică... punem pe socialiști. Voi dați bătaie cu Europa. Asta e pact pentru Moldova. Asta arată că nu te temi, nu vrei să îți numești doar rudele în funcții”, a explicat Usatîi.

El a spus că în continuare trebuie de format guvern, reieșind din capacitatea profesională a fiecăruia.

De menționat că Renato Usatîi este fost primar al capitalei de nord a Moldovei - Bălți.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.