17 june 2024, 11:00 Celebrities views 815
Dodon despre scandalul „JOC”: Formațiunea este mîndria Republicii Moldova
17 june 2024, 11:00 Celebrities views 815

Dodon despre scandalul „JOC”: Formațiunea este mîndria Republicii Moldova

Fostul șef de stat, Igor Dodon, condamnă atacul instituțiilor de stat în adresa ansamblului de dansuri populare „JOC”.

„Formațiunea este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic”, susține ex-președintele. Totodată, liderul socialist a comentat declarațiile scandaloase ale lui Oazu Nantoi, menționînd că „deputatul este diagnoza Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite unimedia.

„Formațiune „Joc” este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic. Am avut ocazia să-i susțin mult și îi voi susține în continuare. Condamn categoric atacul care are loc acum din partea instituțiilor de stat, dar vreau să încurajez artiștii de acolo. Vreau să le exprim susținerea. sîntem gata să-i ajutăm cu tot ce putem.

Această guvernare este temporară, lucrurile se vor schimba începînd cu acest an și vom reveni la ceea ce prețuiesc cu adevărat moldovenii, cultura noastră, interesul nostru național”, a declarat Igor Dodon.

Noi.md amintește, Ministerul Culturii efectuează o anchetă de serviciu, după ce dansatori ai ansamblului național „Joc” au dansat la forumul de la Sankt-Petersburg, unde au participat masiv reprezentanții blocului Victorie, controlat de fugarul Ilan Șor.

În perioada investigațiilor, contractul cu directoarea interimară Aliona Strâmbeanu a fost suspendat, activitatea funcționarei fiind supusă controlului.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2175 locuitori

Gribova este un sat şi comună din raionul Drochia. Gribova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 174 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Gribova a fost menționat documentar în anul 1845.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.