06 december 2024, 13:05 Cuisine views 19825
REŢETA ZILEI: Ciorbă cu fasole
06 december 2024, 13:05 Cuisine views 19825

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu fasole

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.                                      

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de porc,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 4 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Keywords:

supa , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.