Alivanca
Ingrediente:
- 1 pahar faina de porumb,
- 2 linguri făină de grîu,
- 10 ouă,
- 75 gr brînză de oi,
- 200 gr carne de porc (gîtul),
- 1 lingură de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Făina de porumb se amestecă cu ouăle, se adaugă făina de grîu. Carnea se taie cuburi, se prăjeşte puţin. Brînza se taie cuburi de mărime medie. Tavă se unge cu ulei. Brînza şi carnea de porc prăjită se adaugă la amestecul de ou şi făină, se mai adaugă sare, piper negru măcinat. Totul se amestecă, se toarnă într-o tavă sau într-o formă pentru copt. Se dă la cuptor, încălzit, în prealabil, pînă la 180 de grade pentru 30 de minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1813
- Populația:
- 13756 locuitori
Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.