Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă
Ingrediente:
- 3 pahare porumb semicopt fiert sau conservat,
- 2 pahare smîntînă,
- 1 lingură zahăr,
- sare.
Pentru friganele:
- ¼ franzelă albă,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar lapte,
- 1 linguriţă de zahăr.
Mod de preparare:
Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere.
Se serveşte cu friganele.
Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjeşte în unt.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1811
- Populația:
- 5252 locuitori
Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.