Tomband Ana

Tomband Ana - pictor de animaţie.

S-a născut la 13 august 1948 în oraşul Chișinău. A absolvit Facultatea de Pictură, Secţiunea Animaţie a VGIK-ului la Moscova în anul 1976. A lucrat în calitate de regizor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1979-1991.

Filmografia:
„Cu picioare străine”, 1979 – regizor-scenograf,
„Cum şi-au găsit prietenul”, 1981,
„Viforul negru”, 1981,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980
„Pentru greşeli trebuie să plăteşti”, 1982 − regizor-scenograf,
„Oala invidioasă”, 1983 - regizor-scenograf,
„Două izvoare”, 1983,
Haiducul”, 1985,
Lady şi gentlemenii”, 1986 - coregizor-scenograf.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.