Sliusari Nicolae

Nicolae Sliusari – pictor-scenograf.

Născut la 20 februarie 1950 în satul Camenca (în prezent oraş), raionul Glodeni, Republica Moldova. A absolvit Școala Republicană de Arte Plastice „I. Repin" din Chişinău, specialitatea „pictor-decorator", în anul 1971. A activat în calitate de pictor-decorator şi pictor-scenograf la Studioul Cinematografic „Moldova-film", pe parcursul anilor 1972-1992. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Rădăcinile vieţii", 1977 – pictor-decorator,

„Suspectul", 1978 – pictor-decorator,

„Cetatea", 1978 – pictor-decorator,

„Vreau să cînt", 1979 – pictor-scenograf,

„Marele război mic", 1980 – pictor-scenograf,

„M-a născut mama norocos", 1980 – pictor-scenograf,

„Vîrsta de trecere", 1981 – pictor-scenograf,

„Călătorie de nuntă înaintea nunţii", 1982 – pictor-scenograf,

„Aveţi o telegramă", 1983 – pictor-scenograf,

„Cum să devii celebru", 1983 – pictor-scenograf în colaborare,

„Dansul efemer al dragostei", 1988 – pictor-scenograf,

„Magia neagră sau Randevu cu necuratul", 1990 – pictor-scenograf,

„Moartea de după culise", 1991 – pictor-scenograf,

„Visele dulci", 2000 – pictor-scenograf,

„Copilăria", 2001 – pictor-scenograf.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
759 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Valea Perjei a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.