Covalov Ivan

Covalov Ivan - redactor, scenarist.

Născut la 3 mai 1933. A absolvit prin corespondenţă Şcoala Superioară de Partid pe lîngă CC PCUS de la Moscova în anul 1969. A fost redactor-şef al studioului „Telefilm-Chișinău”. A realizat mai multe scenarii pentru filme documentare televizate. Membru al Uniunii jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:

„Simfonia culorilor”, 1979 ‒ documentar,
„Secretarul nostru”, 1980 ‒ documentar,
„Spre izbînzi noi”, 1981 ‒ documentar,
„Unitate”, 1982 ‒ documentar, coautor,
„Lucrul îl fac pe om”, 1984 ‒ documentar.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.