Sîrbu Iacob

Sîrbu Iacob – regizor moldovean şi ucrainean.

S-a născut la 20 noiembrie 1933 în satul Zaim, raionul Căușeni, Republica Moldova. A absolvit Institutul Pedagogic „A. Russo” în anul 1950 şi Facultatea de Regizori VGIK în anul 1963, specialitatea VGIK, specialitatea „regizor de film documentar”. A lucrat la studioul „Moldova-film” din anul 1963 pînă în anul 1968 în calitate de regizor al studioului „Kievnaucifilm” pe parcursul anilor 1963-1968. Începînd cu anul 1968 activează la Kiev, este regizor la studioul − „Kievnaucifilm”.

Filmografia – „Moldova-film”:
„Graniţa. 22 iunie”, 1961 – film documentar,
„Joc”, 1963 – film documentar,
„E toamnă iar”, 1963 – film documentar,
„Despre ce şoptesc copacii”, 1964 – film documentar,
„Vine apa roditoare”, 1964 –film de popularizare a ştiinţei,
„Geografia RSSM”, 1966 – film didactic,
„Anotimpurile”, 1966 – film didactic,
„Păstrarea alimentelor în frigider”, 1967 –film de popularizare a ştiinţei,
„Născută de Revoluţie”, 1968 – film documentar.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.