15 december 2020, 16:00 Modern fine art views 5871
Cimitirul „eroilor români” de la Fălești. Detalii noi (Video)
15 december 2020, 16:00 Modern fine art views 5871

Cimitirul „eroilor români” de la Fălești. Detalii noi (Video)

Au devenit cunoscute detalii noi privind construcția cimitirului așa-numiților „eroi români”, care începuse mai devreme la Fălești și ulterior a fost sistată.

Informații și fapte noi, înregistrări video, documente, fotografii ce vizează construcția acestui monument memorial scandalos pe teritoriul liceului rus „A.S. Pușkin” de la Fălești, au fost prezentate de Elena Levițkaia-Pahomova în cadrul următoarei ediții a programului său de autor „Mehanizm deistvia” de pe postul NTV-Moldova, precum și pe canalul ei YouTube, relatează Noi.md.

În special, în cadrul unei investigații jurnalistice și în timpul conversațiilor cu cercetători ea a aflat cum trebuia să acționeze, conform legislației, fără a o ocoli, inițiatorii construcției monumentului „eroilor români” de pe teritoriul liceului rus „AS. Pușkin” de la Fălești. De asemenea, a devenit cunoscut faptul ce au găsit cercetătorii germani în locul înmormîntării de pe teritoriul acestei școli în 2015.

În plus, jurnalista a prezentat un videoclip cu discuția și votul din august 2020 pentru proiectul de construire a cimitirului „eroii români” în cadrul Consiliului raional Fălești. Din videoclip rezultă că o singură persoană în timpul acelei întîlniri s-a pronunțat în mod deschis împotriva glorificării armatei române din 1941. Discuțiile s-au axat, în special, pe bugetul proiectului și sursele de finanțare a acestuia.

Source: noi.md

Keywords:

cimitir , Făleşti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.