12 october 2022, 13:00 Styles of Moldovan dance views 1887
Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART
12 october 2022, 13:00 Styles of Moldovan dance views 1887

Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART

Primăria municipiului Ungheni a anunţat ieri despre derularea unui nou proiect de dezvoltare a infrastructurii localităţii, transmite MOLDPRES.

Este vorba de „Sisteme autоmаtе și intеligеntе реntru colectarea și monitorizarea datelor și proceselor în cadrul sеrviсiului de аlimеntаrе сu арă și саnаlizаrе din regiunea Unghеni", finanțat de Uniunea Europeană prin рrоgrаmul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

„Datorită proiectului, vor fi instalate o mie de apometre SMART, cu citire la distanță. Controlorii nu vor mai trebui să vină acasă la oameni, pentru a lua datele apometrului. Informația va fi transmisă automat pe un server special, de unde va fi luată de către angajații ÎM Apă-Canal", potrivit Primăriei Ungheni.

Conform sursei citate, acesta este un prim pas spre digitalizarea acestui serviciu, un proiect pilot care, ulterior, va putea fi replicat și în alte sectoare ale municipiului Ungheni, precum și în alte localități din Republica Moldova.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Ungheni , apometru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.