Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2022, 13:00 Stilurile dansului moldovenesc views 867
Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART
10 decembrie 2022, 13:00 Stilurile dansului moldovenesc views 867

Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART

Primăria municipiului Ungheni a anunţat ieri despre derularea unui nou proiect de dezvoltare a infrastructurii localităţii, transmite MOLDPRES.

Este vorba de „Sisteme autоmаtе și intеligеntе реntru colectarea și monitorizarea datelor și proceselor în cadrul sеrviсiului de аlimеntаrе сu арă și саnаlizаrе din regiunea Unghеni", finanțat de Uniunea Europeană prin рrоgrаmul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

„Datorită proiectului, vor fi instalate o mie de apometre SMART, cu citire la distanță. Controlorii nu vor mai trebui să vină acasă la oameni, pentru a lua datele apometrului. Informația va fi transmisă automat pe un server special, de unde va fi luată de către angajații ÎM Apă-Canal", potrivit Primăriei Ungheni.

Conform sursei citate, acesta este un prim pas spre digitalizarea acestui serviciu, un proiect pilot care, ulterior, va putea fi replicat și în alte sectoare ale municipiului Ungheni, precum și în alte localități din Republica Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , apometru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.