22 february 2016, 16:03 Styles of Moldovan dance views 6186
Sculpturi dulci, afacerea unor tinere din Ungheni
22 february 2016, 16:03 Styles of Moldovan dance views 6186

Sculpturi dulci, afacerea unor tinere din Ungheni

Dacă aranjamentele florale sau decoraţiunile ori figurinele din baloane au devenit un lucru obişnuit pentru invitaţii la diferite evenimente, atunci amenajarea unui bufet din fructe sculptate este o noutate pentru ungheneni.

Este afacerea care au pus-o pe roate două tinere din Ungheni – Ana Lazari şi Diana Beşliu. Au îndrăgit această meserie, cu toate că nu au nimic în comun nici cu gastronomia, nici cu sculptura. Ana este contabilă, iar Diana are studii în administrarea afacerii.

Ana spune că a deprins această meserie într-o firmă din Rusia, care oferea servicii profesionale de catering. Cu alte cuvinte, prepară bucate după un meniu şi le livrează la domiciliu. Pe lângă aceasta o echipă de bucătari se ocupa doar de pregătirea bufetelor din fructe exotice şi sculptatul în fructe.

„Am venit acasă, căci, sinceră să fiu, am obosit de străinătate, am studiat piaţa autohtonă şi am văzut că este un gen de activitate nou", spune ANA.

Tandemul tinerelor a apărut de la sine, căci se cunoşteau din copilărie.

„Ştiam cu ce se ocupă Ana, i-am văzut lucrările şi de aceea, când a revenit acasă, ne-am zis că ar fi bine să începem a lucra împreună", spune Diana.

Prima experienţă a fost chiar organizarea bufetului pentru nunta Anei. „A fost frumos, am văzut că invitaţilor le-a plăcut, ei admirau lucrările şi gustau şi din fructe", adaugă Diana.

Au prins la curaj, au văzut că se poate şi au început să organizeze bufete din fructe sculptate şi pentru alţi doritori. Spun că fiecare eveniment are tematica lui.

„Sunt clienţi care nu doresc ca bufetele să fie copiate, de aceea încercăm să nu ne repetăm şi să le respectăm decizia", explică Ana.

Totuşi, în raionul şi oraşul Ungheni încă nu sunt atât de solicitate, în schimb, în alte raioane creaţiile lor sunt deja bine cunoscute. „Sunt foarte impresionaţi şi ne întreabă toţi cum de suntem în stare să facem aşa ceva. Răspunsul e simplu: cu multă dragoste şi pasiune", se dau cu părerea tinerele.

Sunt susţinute şi de cei apropiaţi, căci Ana este o tânără mămică, iar Diana se pregăteşte să devină în curând mămică. „Deseori avem nevoie de ajutoare, fie ca să ne aducă trusa cu instrumente, fie ca trebuie să ne deplasăm de la un eveniment la altul. Se mobilizează cu toţii: şi părinţii, şi soţii, şi prietenii", spune Ana.

Tinerele au convins că aranjamentele din fructe nu presupun risipă de fructe. Ba dimpotrivă – invitaţii deseori se incomodează să mănânce o portocală întreagă sau un fruct de kiwi, în schimb de la bufet pot lua o felie de lămâie, alta de harbuz, câteva bobiţe de poamă sau fructe uscate – şi astfel cantitatea de vitamine pentru o zi este asigurată.

Source: stirilocale.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.