|
Sculpturi dulci, afacerea unor tinere din Ungheni
Dacă aranjamentele florale sau decoraţiunile ori figurinele din baloane au devenit un lucru obişnuit pentru invitaţii la diferite evenimente, atunci amenajarea unui bufet din fructe sculptate este o noutate pentru ungheneni.
Este afacerea care au pus-o pe roate două tinere din Ungheni – Ana Lazari şi Diana Beşliu. Au îndrăgit această meserie, cu toate că nu au nimic în comun nici cu gastronomia, nici cu sculptura. Ana este contabilă, iar Diana are studii în administrarea afacerii.
Ana spune că a deprins această meserie într-o firmă din Rusia, care oferea servicii profesionale de catering. Cu alte cuvinte, prepară bucate după un meniu şi le livrează la domiciliu. Pe lângă aceasta o echipă de bucătari se ocupa doar de pregătirea bufetelor din fructe exotice şi sculptatul în fructe.
„Am venit acasă, căci, sinceră să fiu, am obosit de străinătate, am studiat piaţa autohtonă şi am văzut că este un gen de activitate nou", spune ANA.
Tandemul tinerelor a apărut de la sine, căci se cunoşteau din copilărie.
„Ştiam cu ce se ocupă Ana, i-am văzut lucrările şi de aceea, când a revenit acasă, ne-am zis că ar fi bine să începem a lucra împreună", spune Diana.
Prima experienţă a fost chiar organizarea bufetului pentru nunta Anei. „A fost frumos, am văzut că invitaţilor le-a plăcut, ei admirau lucrările şi gustau şi din fructe", adaugă Diana.
Au prins la curaj, au văzut că se poate şi au început să organizeze bufete din fructe sculptate şi pentru alţi doritori. Spun că fiecare eveniment are tematica lui.
„Sunt clienţi care nu doresc ca bufetele să fie copiate, de aceea încercăm să nu ne repetăm şi să le respectăm decizia", explică Ana.
Totuşi, în raionul şi oraşul Ungheni încă nu sunt atât de solicitate, în schimb, în alte raioane creaţiile lor sunt deja bine cunoscute. „Sunt foarte impresionaţi şi ne întreabă toţi cum de suntem în stare să facem aşa ceva. Răspunsul e simplu: cu multă dragoste şi pasiune", se dau cu părerea tinerele.
Sunt susţinute şi de cei apropiaţi, căci Ana este o tânără mămică, iar Diana se pregăteşte să devină în curând mămică. „Deseori avem nevoie de ajutoare, fie ca să ne aducă trusa cu instrumente, fie ca trebuie să ne deplasăm de la un eveniment la altul. Se mobilizează cu toţii: şi părinţii, şi soţii, şi prietenii", spune Ana.
Tinerele au convins că aranjamentele din fructe nu presupun risipă de fructe. Ba dimpotrivă – invitaţii deseori se incomodează să mănânce o portocală întreagă sau un fruct de kiwi, în schimb de la bufet pot lua o felie de lămâie, alta de harbuz, câteva bobiţe de poamă sau fructe uscate – şi astfel cantitatea de vitamine pentru o zi este asigurată.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1748
- Populația:
- 6242 locuitori
Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.
Comentarii
(0)