14 april 2016, 11:45 views 10920
Tinerii din Gangura reînvie parcul din localitate (Foto)
14 april 2016, 11:45 views 10920

Tinerii din Gangura reînvie parcul din localitate (Foto)

Membrii Consiliul Local al Tinerilor Gangura, în colaborare cu grupul de iniţiativă Platforma Tinerilor, au început amenajarea parcului de lângă memorialul din localitate.

Astfel, în sâmbăta de 9 aprilie, ei au adunat gunoiul, au văruit copacii existenţi şi au pregătit terenul pentru plantarea arborilor, instalarea coșurilor de gunoi şi a băncilor. De asemenea, tinerii au plantat puieți de tei şi butaşi de trandafiri.

"Dorința de a restaura parcul a fost a noastră a tuturor și am început a căuta finanțare. Ne bucurăm că am fost sprijiniți de Fondul Tinerilor Ialoveni şi administrația publică locală. În urma acțiunilor pe care le-am început, vom obține un loc de recreere pentru locuitorii comunei şi vom restaura Memorialul", spune Afanasie Mitev, preşedintele Consiliului Local al Tinerilor.

Locuitorii satelor Gangura şi Alexandrovca se arată mulțumiți că tinerii s-au mobilizat pentru a face curățenie. "Mă bucură faptul că în curând va fi reamenajat acest parc, cu bănci şi coșuri de gunoi. Va fi un loc de recreere, atât pentru tineri, cât şi pentru cei mai în vârsta care vor veni aici să depene amintiri", mărturisește Olga T, locuitoare a comunei Gangura.

Lucrările de renovare şi amenajare a parcului se vor încheia până la 9 mai 2016.

Această acţiune face parte din proiectul „Restaurarea și amenajarea parcului memorial" finanţat de Fondul pentru Tineri Ialoveni şi Administraţia publică locală din Gangura.

Source: provincial.md

Keywords:

parc , amenajare , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.