14 june 2016, 14:45 views 8027
Gospodării inundate şi persoane evacuate în Ceadîr-Lunga
14 june 2016, 14:45 views 8027

Gospodării inundate şi persoane evacuate în Ceadîr-Lunga

Ploile torenţiale căzute noaptea trecută au făcut prăpăd în Ceadîr-Lunga. Peste 50 de gospodării particulare au avut nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor.

Totodată, 21 de persoane, dintre care patru copii, au fost evacuate din locuinţe. Oamenii au fost cazaţi la rude şi într-un centru medical din oraş. Solicitată de IPN ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat că nici o persoană nu a avut de suferit.

Potrivit datelor SPCSE, în total, au fost afectate 16 locuinţe, 41 de subsoluri, curţi şi grădini, dar şi teritoriul pieţei de mărfuri. În unele gospodării nivelul apei a ajuns chiar şi la peste un metru înălţime. De asemenea, ploile au provocat prăbuşirea pereţilor a cinci case construite din lut, două dintre care erau nelocuibile.

Pentru evacuarea persoanelor din casele afectate de ploi şi pomparea apei din gospodării au fost mobilizate forţele Direcţiei situaţii excepţionale a UTA Găgăuzia. De asemenea, au fost detaşate suplimentar forţe din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale Cahul. Astfel, în lucrările de pompare şi evacuare au fost antrenaţi 45 de pompieri şi salvatori cu şapte autospeciale şi opt motopompe.

Potrivit datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în seara zilei de luni, 13 iunie, la Postul de observare meteorologică din Ceadîr-Lunga, au fost înregistrate circa 69 de milimetri de precipitaţii căzute în decurs de două ore.

Source: ipn.md

Keywords:

ploi , Ceadîr-Lunga , inundatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.