Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2016, 14:45 views 8038
Gospodării inundate şi persoane evacuate în Ceadîr-Lunga
14 iunie 2016, 14:45 views 8038

Gospodării inundate şi persoane evacuate în Ceadîr-Lunga

Ploile torenţiale căzute noaptea trecută au făcut prăpăd în Ceadîr-Lunga. Peste 50 de gospodării particulare au avut nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor.

Totodată, 21 de persoane, dintre care patru copii, au fost evacuate din locuinţe. Oamenii au fost cazaţi la rude şi într-un centru medical din oraş. Solicitată de IPN ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat că nici o persoană nu a avut de suferit.

Potrivit datelor SPCSE, în total, au fost afectate 16 locuinţe, 41 de subsoluri, curţi şi grădini, dar şi teritoriul pieţei de mărfuri. În unele gospodării nivelul apei a ajuns chiar şi la peste un metru înălţime. De asemenea, ploile au provocat prăbuşirea pereţilor a cinci case construite din lut, două dintre care erau nelocuibile.

Pentru evacuarea persoanelor din casele afectate de ploi şi pomparea apei din gospodării au fost mobilizate forţele Direcţiei situaţii excepţionale a UTA Găgăuzia. De asemenea, au fost detaşate suplimentar forţe din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale Cahul. Astfel, în lucrările de pompare şi evacuare au fost antrenaţi 45 de pompieri şi salvatori cu şapte autospeciale şi opt motopompe.

Potrivit datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în seara zilei de luni, 13 iunie, la Postul de observare meteorologică din Ceadîr-Lunga, au fost înregistrate circa 69 de milimetri de precipitaţii căzute în decurs de două ore.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

ploi , Ceadîr-Lunga , inundatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.