09 april 2023, 11:00 views 720
Marahovschi, despre
09 april 2023, 11:00 views 720

Marahovschi, despre "Conacul Balioz": Primăria nu reacționează în niciun fel"

Administrația complexului muzeal "Conacul Balioz", situat în satul Ivancea, raionul Orhei, face tot posibilul pentru a conserva monumentul istoric și arhitectural și a-l transforma într-un loc de pelerinaj turistic. O solicitare recentă adresată autorităților locale de a dedica unul dintre spații pentru artizanat nu a primit răspuns. Consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, a făcut un apel video.

Marahovschi s-a arătat indignat de faptul că administrația locală nu încearcă să dezvolte cartea de vizită a comunei Ivancea:

"Am aflat recent că administrația muzeului, din moșia Balioz, a apelat la conducerea primăriei cu propunerea de a deschide o sală separată dedicată meșteșugarilor din Ivancea și ivancenilor în general. Și am fost destul de surprins și indignat de faptul că Primăria nu a reacționat în niciun fel. Nu se poate face așa ceva! Nu poți să faci ca totul să se rezume la profit. Primarii vin și pleacă. Iar conacul Balioz este un patrimoniu istoric și cultural care va fi un semn distinctiv al Ivancei pentru mulți ani de acum încolo. Și trebuie să fie întreținut!", a menționat Marahovschi.

Anterior, într-un interviu pentru Noi.md, directorul complexului muzeal, Mihail Potorac, a declarat că parcul conacului se află într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de amenajare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.