Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2023, 11:00 views 761
Marahovschi, despre
04 septembrie 2023, 11:00 views 761

Marahovschi, despre "Conacul Balioz": Primăria nu reacționează în niciun fel"

Administrația complexului muzeal "Conacul Balioz", situat în satul Ivancea, raionul Orhei, face tot posibilul pentru a conserva monumentul istoric și arhitectural și a-l transforma într-un loc de pelerinaj turistic. O solicitare recentă adresată autorităților locale de a dedica unul dintre spații pentru artizanat nu a primit răspuns. Consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, a făcut un apel video.

Marahovschi s-a arătat indignat de faptul că administrația locală nu încearcă să dezvolte cartea de vizită a comunei Ivancea:

"Am aflat recent că administrația muzeului, din moșia Balioz, a apelat la conducerea primăriei cu propunerea de a deschide o sală separată dedicată meșteșugarilor din Ivancea și ivancenilor în general. Și am fost destul de surprins și indignat de faptul că Primăria nu a reacționat în niciun fel. Nu se poate face așa ceva! Nu poți să faci ca totul să se rezume la profit. Primarii vin și pleacă. Iar conacul Balioz este un patrimoniu istoric și cultural care va fi un semn distinctiv al Ivancei pentru mulți ani de acum încolo. Și trebuie să fie întreținut!", a menționat Marahovschi.

Anterior, într-un interviu pentru Noi.md, directorul complexului muzeal, Mihail Potorac, a declarat că parcul conacului se află într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de amenajare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.