25 may 2015, 14:20 views 9729
Un nou punct de Asistență Medicală Urgentă a fost amplasat pe traseului Chișinău-Soroca
Photo: facebook.com
25 may 2015, 14:20 views 9729

Un nou punct de Asistență Medicală Urgentă a fost amplasat pe traseului Chișinău-Soroca

Asistență Medicală Urgentă Aceasta după ce Punctul AMU Căzănești din cadrul Stației Zonale de Asistență Medicală de Urgență „Centru" (SZAMU „Centru") a obținut un nou sediu dotat cu tot echipamentul și resursele umane necesare pentru a face față urgențelor în sănătate.

„La Căzănești avem și o sală de examinare, la care se adresează pacienții independent, în caz de necesitate. E un soi de unitate de primiri urgente, doar că de dimensiuni mai mici. Acum e renovat și satisfacția pacienților va fi mai mare. La fel și a lucrătorilor medicali ", susține directorul adjunct al SZAMU „Centru", Nicolae Dolghi.

Punctul AMU Căzănești este dotat cu două ambulanțe. În 2014 echipa de urgență a soluționat 4 600 de solicitări. Punctul AMU Căzănești este amplasat strategic: „ Este important pentru SZAMU „Centru", pentru că echipa reușește să intervină prompt în caz de accidente rutiere. Punctul este amplasat în apropierea traseului național Chișinău-Soroca, unde drumul a fost reparat și șoferii își permit sa apese pedala pe porțiunile Sărăteni-Căzănești",susține directorul SZAMU „Centru", Iurie Crasiuc.

Noul sediu al Punctului AMU Căzănești a fost dat în exploatare săptămâna aceasta și a costat 2 milioane 300 mii lei – bani proveniți din rezerva SZAMU „Centru".

Source: provincial.md

Keywords:

medicina , ajutor , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.