07 april 2018, 16:47 views 8520
La Tohatin s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Turneului Suveranității” (Video)
07 april 2018, 16:47 views 8520

La Tohatin s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Turneului Suveranității” (Video)

Pe 3 iulie, în Tohatin, s-a desfășurat cea de-a 2-a ediție a „Turneului Suveranității" care a inclus participarea tinerilor din 5 sate din urbia Chișinăului la 3 probe sportive.

Turneul se desfășoară al doilea an consecutiv, în Tohatin, la inițiativa tinerilor din localitate. Astfel, tinerii au concurat la 3 probe sportive printre care Armwrestling, Tracțiunea la bară și minifotbal.

Peste 50 de tineri au luat parte la această competiție demonstrînd cele mai bune prestații la aceste probe, arătînd interes față de dezvoltarea sportului în rîndul tinerilor în zone rurale.

Astfel, dacă la tracțiunea la bară sau armwrestling, tinerii au luptat cîte unul sau unul contra altuia, cea mai mare bătălie s-a dat între fotbaliști. Din cele 5 echipe, din Cheltuitor, Cruzești, Tohatin și Colonița, lupta finală s-a dat ăntre F.C. Tohatin și F.C Colonița. În meciul final, F.C. Tohatin a învins F.C Colonița cu un scor 10:8.

Tinerii au rămas mulțumiți de organizarera turneului care avea genericul „Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei". Aceștia și-au exprimat interesul față de tematica Turneului – suveranitatea Moldovei, precum și de „Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei", decretat de Președintele Republicii Moldova Igor Dodon în iulie 2017.

Reamintim că evenimentul face parte din programul de acțiuni consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, și s-a desfășurat sub egida Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.